2008-01-30 (onsdag)
God lunch till fyra personer på lite mer än en timme.
ca 8 st | potatisar, stora icke-bakpotatisar |
4-6 st | kotletter |
lite | flytande Milda |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
några | salladsblad |
1 st | gurka |
några | tomater, olika sorters |
— | |
smör | |
salt | |
hackad gul lök | |
kaffegrädde |
- Tvätta potatisarna, stick dem med en sticka och sätt in dem mitt i ugnen på galler i en ugnsform i 200 grader ca 1 timme.
- Skölj av kotletterna och låt de ligga framme i rumstemperatur ett tag innan de ska stekas. Klipp bort benen och snitta fettranden.
- Stek kotletterna, i lite flytande Milda i ett stekjärn, några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta och krydda med Piffi.
- Skölj och dela grönsakerna i mindre bitar.
- Hacka löken till bakpotatisarna.
- Servera kotletterna tillsammans med de bakade potatisarna (som var och en får fylla med hackad lök, salt, kaffegrädde och/eller smör) samt salladen.
Sonen, 5 år: Väldigt förtjust i allt utom salladsbladen och tomaterna.
Dottern, 7 år: Mycket glad för bakad potatis, t.o.m. köttet tyckte hon om idag. Kaffegrädden och salladsbladen hoppade hon dock över.
Pappan: Tycker om maten, men klagar på att det var lite för pilligt med de små potatisarna.
Mamman: “Enkelt att laga och mycket gott!”
Kommentar: Att köpa stora, vanliga potatisar blir betydligt billigare än att köpa riktiga bakpotatisar. Det blir kanske lite plockigare, men smakar lika gott.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, lunch, kotletter, potatis)