2008-02-04 (måndag)
Enkelt och gott av rester av kotletter och potatis.
kokta, kalla potatisar | |
stekta kotletter | |
flytande Milda (att steka i) | |
salt | |
(ev. Piffi Allkrydda, Kockens) | |
blandad sallad (att servera till) |
- Dela de kalla potatisarna i mindre bitar.
- Stek potatisarna i lite flytande Milda i ett stekjärn tills de får en gyllenbrun hinna. Salta och krydda efter smak.
- Skär köttet i mindre bitar och vänd ner dem bland potatisen. Låt steka med på låg värme tills allt är genomvarmt.
- Servera pytten tillsammans med en blandad sallad.
Sonen, 5 år: Tycker inte om stekt potatis, utan åt endast lite kött och gurka.
Dottern, 7 år: Tyckte om allt, speciellt potatisen. Åt en hel del.
Pappan: Mycket nöjd.
Mamman: “Mmm… mycket gott. Blir ännu godare om man även häller i resterna av såsen i stekpannan.”
Kommentar: En liten miss i planeringen gjorde att t.o.m. resterna räckte till hela familjen.
(Andra bloggar om: mat, recept, nattamat, kotletter, potatis, matrester)