2008-02-18 (måndag)
God husmanskost på ca 50 minuter.
6 st | skinkinnanlår |
flytande Milda (att steka i) | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
potatis (till 4 personer) | |
lite | vetemjöl |
en skvätt | vispgrädde |
salt | |
en skvätt | soja, Collorit |
1 st | “Ärter och morötter”, glasburk Findus |
svartvinbärsgelé |
- Skala och koka potatisen.
- Putsa till och torka innanlåren.
- Stek köttet i lite flytande Milda i ett stekjärn några minuter per sida tills det är genomstekt. Krydda ganska generöst med Piffi.
- Lägg upp köttet på ett fat. Tag stekjärnet från plattan.
- Lägg ev. i lite extra flytande Milda i stekjärnet. Häll på några msk vetemjöl och rör runt tills mjölet blandat sig med fettet. Tillsätt några deciliter vatten. Ställ tillbaka stekjärnet på den varma plattan.
- Låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt lite grädde, Colorit samt salt och Piffi efter smak. Låt såsen småputtra ett tag. Sila såsen när den är klar.
- Värm ärtorna och morötterna i en liten kastrull.
- Servera innanlåren med kokt potatis, ärtor & morötter, brunsås och gelé.
Sonen, 5 år: Äter väldigt mycket kött och potatis men ratar både sås och grönsaker.
Dottern, 7 år: Äter mycket potatis, sås och gelé. Är inte så glad för kött längre, men åt en helt del ändå. Grönsakerna tyckte hon inte alls om.
Pappan: “Varför har vi inte detta oftare?” Tycker verkligen om “kött, sås och potatis”-rätter.
Mamman: “Mycket gott! Blir ännu godare med lite Piffi på potatisen.”
Kommentar: God och uppskattad husmanskost.
(Andra bloggar om: mat, recept, kött, middag, barn, familj, husmanskost)