Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-02-18 (måndag)
ärtor skinkinnanlår

God husmanskost på ca 50 minuter.

6 st skinkinnanlår
flytande Milda (att steka i)
Piffi Allkrydda, Kockens
potatis (till 4 personer)
lite vetemjöl
en skvätt vispgrädde
salt
en skvätt soja, Collorit
1 st “Ärter och morötter”, glasburk Findus
svartvinbärsgelé
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Putsa till och torka innanlåren.
  3. Stek köttet i lite flytande Milda i ett stekjärn några minuter per sida tills det är genomstekt. Krydda ganska generöst med Piffi.
  4. Lägg upp köttet på ett fat. Tag stekjärnet från plattan.
  5. Lägg ev. i lite extra flytande Milda i stekjärnet. Häll på några msk vetemjöl och rör runt tills mjölet blandat sig med fettet. Tillsätt några deciliter vatten. Ställ tillbaka stekjärnet på den varma plattan.
  6. Låt såsen koka upp under omrörning. Tillsätt lite grädde, Colorit samt salt och Piffi efter smak. Låt såsen småputtra ett tag. Sila såsen när den är klar.
  7. Värm ärtorna och morötterna i en liten kastrull.
  8. Servera innanlåren med kokt potatis, ärtor & morötter, brunsås och gelé.

Sonen, 5 år: Äter väldigt mycket kött och potatis men ratar både sås och grönsaker.
Dottern, 7 år: Äter mycket potatis, sås och gelé. Är inte så glad för kött längre, men åt en helt del ändå. Grönsakerna tyckte hon inte alls om.
Pappan: “Varför har vi inte detta oftare?” Tycker verkligen om “kött, sås och potatis”-rätter.
Mamman: “Mycket gott! Blir ännu godare med lite Piffi på potatisen.”

Kommentar: God och uppskattad husmanskost.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se