2008-02-29 (fredag)
God och enkel fiskrätt som tar lite mer än en timme att tillaga.
ca 4 st | panerade rödspättafiléer, frysta, Royal Greenland |
lite | flytande Milda (att steka i) |
pommes frites, Felix (till 3 pers.) | |
gurka | |
chilisås |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Stek spättorna gyllenbruna i stekpanna i lite flytande Milda på medelvärme. (Tar lite längre tid än det står på förpackningen.)
- Skölj och dela i gurkan i mindre bitar.
- Servera rödspättafiléerna med pommes, gurka och chilisås.
Sonen, 5 år: Tycker inte om rödspätta utan fick korv i stället. Inte heller pommesen var han så glad för, men gurkan var uppskattad.
Dottern, 7 år: Älskar rödspätta, men protesterade högljutt när hon fick syn på pommesen. Tydligen kan man bara ha mos till spätta. Hon åt några pommes i alla fall, samt en hel del gurka.
Mamman: “Håller med dottern om att det är godare med mos än pommes till spätta, men det gick bra så här också. Passade bra ihop med chilisåsen.”
Kommentar: I fortsättningen kommer jag att servera mos till rödspättan om dottern också ska äta. Gör jag endast till mig själv så kan jag ta pommes ibland.
(Andra bloggar om: mat, recept, fisk, middag, barn, matblogg)