Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-02-29 (fredag)
rödspätta rödspättafilé

God och enkel fiskrätt som tar lite mer än en timme att tillaga.

ca 4 st panerade rödspättafiléer, frysta, Royal Greenland
lite flytande Milda (att steka i)
pommes frites, Felix (till 3 pers.)
gurka
chilisås
  1. Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
  2. Stek spättorna gyllenbruna i stekpanna i lite flytande Milda på medelvärme. (Tar lite längre tid än det står på förpackningen.)
  3. Skölj och dela i gurkan i mindre bitar.
  4. Servera rödspättafiléerna med pommes, gurka och chilisås.

Sonen, 5 år: Tycker inte om rödspätta utan fick korv i stället. Inte heller pommesen var han så glad för, men gurkan var uppskattad.
Dottern, 7 år: Älskar rödspätta, men protesterade högljutt när hon fick syn på pommesen. Tydligen kan man bara ha mos till spätta. Hon åt några pommes i alla fall, samt en hel del gurka.
Mamman: “Håller med dottern om att det är godare med mos än pommes till spätta, men det gick bra så här också. Passade bra ihop med chilisåsen.”

Kommentar: I fortsättningen kommer jag att servera mos till rödspättan om dottern också ska äta. Gör jag endast till mig själv så kan jag ta pommes ibland.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se