2008-03-24 (måndag)
God och omtyckt kasslermiddag, klar på ca 50 minuter.
potatis (till 4 pers) | |
6 st | kasslerskivor |
lite | flytande Milda (att steka i + till såsen) |
(svartpeppar) | |
broccolibuketter, frysta, Findus | |
2 msk | vetemjöl |
3 dl | vatten |
½ dl | standardmjölk |
soja, Collorit | |
(salt) |
- Skala och koka potatisen.
- Stek kasslerskivorna några minuter på varje sida så att de får lite färg. Krydda eventuellt lite med svartpeppar.
- Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
- Tag upp kasslerskivorna från stekjärnet. Häll i 3 dl vatten i stekjärnet, rör runt och låt koka upp.
- Rör under tiden ihop lite flytande Milda och 2 msk vetemjöl i en kastrull.
- Häll över vattnet från stekjärnet till kastrullen under omrörning. Tillsätt ½ dl mjölk. Rör runt och låt puttra några minuter. Färga med en skvätt Colorit och smaka av med salt.
- Pressa potatisen med en potatispress.
- Servera den stekta kasslern med pressad potatis, brunsås och kokta broccolibuketter.
Dottern, 7 år: Älskar pressad potatis. Även kasslern och såsen tyckte hon om och åt mycket av. Broccolin hoppade hon över idag.
Pappan: Mycket nöjd med allt. Föredrar dock pressad potatis utan sås.
Mamman: “Mumsigt. Såsen var kanske ingen smaksensation, men den passade bra till kasslern.”
Kommentar: Pressa inte all potatis i förväg, den svalnar snabbt.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kassler, familj, barn, matblogg)
Kommer att testas nu till helgen..
Mums! Lite mesig sås men gott ändå.
@Anki, Mmmm… såsen skulle behöva lite extra piff, kanske en buljongtärning eller någon intressant krydda. Annars kan man ju göra något helt annat, som en grönpepparsås eller likande.