2008-04-12 (lördag)
Snabbt, enkelt, nyttigt och gott. Vegetarisk gryta för två på 40-45 minuter.
1 st | gul lök |
lite | rapsolja |
1 brk | hela tomater |
1 brk | kikärtor |
2 dl | vatten |
1 msk | grönsaksbuljongspulver |
2 dl | okokt ris |
lite | svartpeppar, malen |
1 brk | ananasringar (till serveringen) |
- Skala och finhacka löken. Fräs den genomskinlig i lite olja i en kastrull.
- Ansa burktomaterna och dela dem i halvstora bitar.
- Häll i tomaterna med tomatsåsen, vattnet, buljongpulvret, kikärtorna, riset samt lite svartpeppar i kastrullen. Rör runt och låt koka upp.
- Låt koka under lock i 20 minuter. Rör runt lite då och då.
- Servera kikärtsgrytan med konserverad ananas och eventuellt en bit bröd.
Mamman: “Mycket gott. Ananasen passade väldigt bra till.”
Pappan: “Ananasen gjorde rätten. Utan den och svartpepparn hade den varit tråkig, nu blev den mycket god.”
Kommentar: Efter ett djupdyk i skafferiet så blev det ett improviserat och väldigt lyckat hopkok av diverse konserver. T.o.m. pappan tyckte att det var gott.
Att tillsätta svartpeppar till grytan och servera den med ananas var pappans förslag. Detta visade sig vara väldigt lyckat och det påpekade han stolt flera gånger.
(Andra bloggar om: mat, recept, gryta, kikärtor, vegetariskt, middag, lunch)