Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-14 (onsdag)
äppelkaka äpplekaka

God efterrätt som med fördel ätes ljummen/kall.

6 st äpplen, normalstora (ca 1,2 kg med skal)
1½ dl ströbröd
strösocker
flytande Milda
2,5 dl vaniljvisp, Milda (ger 7 dl)
  1. Skölj, skala och skiva äpplena.
  2. Varva äpplen, ströbröd och socker i en smord ugnsform. Avsluta med ett täcke av ströbröd.
  3. Ringla över lite flytande Milda.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 225 grader.
  5. Vispa vaniljvispen tills den expanderat till att bli ca 7 dl.
  6. Servera äppelkakan kall/ljummen med vaniljvispen.

Sonen, 3 år: Älskar vaniljvisp men vill inte ha äppelkaka.
Dottern, 5 år: Tycker om vaniljvisp men vill inte ha äppelkaka.
Pappan: Nöjd. Det borde han iallafall vara eftersom det var hans val.
Mamman: “Friskt, sött och gott.”

Kommentar: Tar ca 75 minuter att tillaga och ytterligare en stund för den att svalna. Bör därför vara ute i god tid om man vill ha äppelkakan som efterrätt.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se