2006-06-14 (onsdag)
God efterrätt som med fördel ätes ljummen/kall.
6 st | äpplen, normalstora (ca 1,2 kg med skal) |
1½ dl | ströbröd |
strösocker | |
flytande Milda | |
2,5 dl | vaniljvisp, Milda (ger 7 dl) |
- Skölj, skala och skiva äpplena.
- Varva äpplen, ströbröd och socker i en smord ugnsform. Avsluta med ett täcke av ströbröd.
- Ringla över lite flytande Milda.
- Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 225 grader.
- Vispa vaniljvispen tills den expanderat till att bli ca 7 dl.
- Servera äppelkakan kall/ljummen med vaniljvispen.
Sonen, 3 år: Älskar vaniljvisp men vill inte ha äppelkaka.
Dottern, 5 år: Tycker om vaniljvisp men vill inte ha äppelkaka.
Pappan: Nöjd. Det borde han iallafall vara eftersom det var hans val.
Mamman: “Friskt, sött och gott.”
Kommentar: Tar ca 75 minuter att tillaga och ytterligare en stund för den att svalna. Bör därför vara ute i god tid om man vill ha äppelkakan som efterrätt.
(Andra bloggar om: recept, äpplekaka, äppelkaka, barn, familj, matblogg)