2016-09-01 (torsdag)
Krispigt, vitlöksdoftande bröd med god tomat- & basilika-topping.
baguette i sneda skivor | |
olivolja | |
vitlöksklyftor | |
tomat | |
basilika | |
(ev. rödlök) | |
salt och svartpeppar |
- Hacka tomat, rödlök och basilika. Blanda hacket med olja och smaka av med salt och peppar.
- Dela baguetten i halvtjocka, sneda skivor. Lägg skivorna på bakplåtspappersförsedd bakplåt och rosta i ugn, 250 grader, tills de blivit gyllenbruna.
- Gnid in ena sidan av baguettskivorna med vitlök och pensla med olja.
- Fördela tomathacket på de nyrostade brödskivorna.
- Servera bruschetta med tomat som exempelvis en entrérätt / förrätt eller som tillbehör till en god soppa.
Mamman: “Krispigt bröd och smakrik, god sallad – allt i ett. Fungerar lika bra som en ensamrätt som ett uppiffande tillbehör till en god soppa.”
Kommentar: Precis som med vitlöksbrödet så gäller reglen att man med små enkla knep kan få en vanlig baguette att inte bara vara god utan även tillföra både krispighet och mängder med smak till måltiden. Här kan man dock vara extra generös med salladen och på så sätt få bruschettan att fungera som en liten lunch helt på egen hand. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, smörgåsar, baguette, tomat, familj)