Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-08-30 (tisdag)
vitlöksbröd vitlöks-pain riche

Gott, vitlöksrostat bröd som passar bra som tillbehör till t.ex. soppor.

½ st baguette (eller Pain Riche)
50 g smör
2 klyftor hackad vitlök
½ dl hackad persilja
lite salt
  1. Dela baguetten i halvtjocka, sneda skivor. Lägg skivorna på bakplåtspappersförsedd bakplåt.
  2. Hacka vitlöken och persiljan och blanda hacket med smör. Smaka av med lite salt.
  3. Bred brödskivorna med rikligt med smör.
  4. Rosta bröden mitt i ugnen, 200 grader, i 5-10 minuter.
  5. Servera de vitlöksbröden som tillbehör till måltider.

Mamman: “Knaprigt och gott om med en tydlig smak av vitlök. Perfekt till en skål varm soppa. Just dessa var lite för salta, men det justerar vi nästa gång.”

Kommentar: Med små enkla knep kan man få en vanlig baguette att inte bara vara god utan även tillföra både krispighet och mängder med smak till måltiden. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se