2008-07-18 (fredag)
Kasslerskivor blir extra goda efter några minuter på grillen.
1 bit | kassler |
svartpeppar, grovmalen | |
rapsolja | |
salt | |
färskpotatis (till fyra personer) | |
röra med crème fraîche och sambal oelek, se recept | |
kaffegrädde | |
blandad sallad |
- Skär kasslern i lagom tjocka bitar. Pensla dem med lite olja och krydda med svartpeppar. Låt ligga och dra ett tag.
- Skrubba och koka nypotatisen.
- Torka av kasslern lite lätt. Grilla några minuter per sida, tills de fått en fin färg.
- Skölj och dela grönsakerna till salladen.
- Servera kasslerskivorna tillsammans med färskpotatis, sambalröra, ev. kaffegrädde samt någon form av blandad sallad.
Sonen, 5 år: Tyckte väldigt bra om både köttet, potatisen, kaffegrädden och gurkan. Mycket nöjd.
Dottern, 7 år: Åt inte så mycket av köttet och ville inte ha någon röra/grädde. Potatisen och grönsakerna åt hon däremot mycket av. Älskar potatis!
Pappan: “Mums, mums, mums!” (Han smakade inte heller av röran.)
Mamman: “Den heta sambal-oelek-röran passade väldigt bra ihop med den salt-peppriga kasslern. Mycket gott.”
Kommentar: Kassler är ett bra “nybörjarkött” för ovana grillmästare eftersom det redan är tillagat och endast behöver få en fin yta på grillen.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, kassler)