2017-06-24 (lördag)
Årets midsommarafton blev en lugn familjemiddag med endast det absolut nödvändigaste i matväg:
Midsommarbuffé: | |||||
dillkokt färskpotatis | matjessill | stekt fläskfilé | |||
gräddfil | löksill | köttbullar | |||
kaffegrädde | kallrökt lax | bbq-salsa (se recept) | |||
klippt gräslök | gravad lax | ||||
hackad rödlök | kokt ägg | hovmästarsås | |||
hackad gul lök | romsås (se recept) | ||||
Dessert: | |||||
jordgubbar | vispgrädde | ||||
vaniljglass | strösocker |
Sonen, 14 år: Sonen åt av allt förutom ägg och de fiskrelaterade sakerna på midsommarbordet.
Dottern, 16 år: Dottern åt utav allt förutom ägg och de köttrelaterade sakerna på midsommarbordet.
Pappan: Pappans midsommarfavoriter är fortfarande potatis, grädde, gräslök, fläskfilé och bbq-salsa.
Mamman: Mamman åt som vanligt av det mesta, hoppade dock över köttbullarna (då de tyvärr ej var hemlagade).
Kommentar: Enkelt och gott, men likväl tog det lång tid att förbereda tack vare färskpotatisen och allt som skulle hackas till rörorna. Slutresultatet blev i alla fall riktigt lyckat och det enda som egentligen saknades var de hemlagade köttbullarna, men det får bli något att se fram emot till nästa midsommar i stället. 🙂
(Andra bloggar om: recept, middag, familj, midsommar, midsommarmat)