2008-08-24 (söndag)
En vanlig fläskschnitzel gör sig alldeles utmärkt på grillen.
3 st | grillschnitzlar (även kända som fläskschnitzlar) |
lite | Grillolja allround, Santa Maria |
lite | Grillkrydda, Santa Maria |
1 påse | potatiskroketter, Felix 800 g |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
1 påse | béarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | margarin |
broccolibuketter, frysta, Findus |
- Smörj in schnitzlarna med grillolja och krydda dem med grillkrydda. Låt dem ligga och dra sig några timmar i kylen. Vänd några gånger och låt dem ligga i rumstemperatur i ca en halvtimme innan de grillas.
- Stek kroketterna i en ugnsform/långpanna i mitten av ugnen i 225 grader i 20-40 minuter. Rör om några gånger, salta försiktigt och krydda eventuellt med lite Piffi.
- Grilla schnitzlarna några minuter per sida, tills de är klara rakt igenom.
- Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera grillschnitzlarna tillsammans med kroketter, béarnaisesås och broccolibuketter.
Sonen, 6 år: Tyckte om allt utom broccolin. Mycket nöjd.
Dottern, 7 år: Tyckte väldigt bra om allt utom köttet.
Pappan: Tyckte om köttet och broccolin, men hade nog föredragit något annat i stället för kroketter till.
Mamman: “Mycket gott. Köttet blev mört och fick en fin grillsmak. Dessutom så gjorde tillbehören att det smakade ännu bättre. Mer än godkänt.”
Kommentar: Klubbade fläskschnitzlar brukar man kunna hitta billigt, så det var trevligt att se att de passade så bra på grillen. Synd att grillsäsongen snart är över.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, grilla, kroketter, familj, barn)
oj vad gott det där såg ut! 😀