2017-11-28 (tisdag)
Rester av gravad lax och hovmästarsås kan bli en riktigt god julmacka
1 bit | rågbröd eller dylikt (här: 1 halva Frökusar, Fazer) |
1 st | salladsblad |
1 st | gravad lax |
1 st | dillkvist |
1-2 st | citronskivor |
ca 15 g | hovmästarsås |
- Skölj och torka salladen och lägg den på brödskivan.
- Lägg en skiva gravad lax ovanpå. Garnera med dillkvist och cirtonskivor.
- Servera laxsmörgåsen tillsammans med lite hovmästarsås.
Kommentar: En av fördelarna med julsäsongen är att man ofta “hittar” olika sorters lax och tillhörande såser i kylskåpet. Steget till att göra en liten god smörgås till kvällsmyset är därför inte så långt. Just denna variant är väldigt populär hos tjejerna i huset. Ett tips är att göra två redan från början då en oftast inte är tillräckligt. 🙂
(Andra bloggar om: recept, gravad lax, mellanmål, jul, julmat)