2017-12-05 (tisdag)
En liten men mättande landgång med sill, hemlagade julköttbullar och julskinka.
2 bitar | mjukt bröd (här: Jubileumskaka, Polarbröd) |
1 st | salladsblad |
50 g | rödbetssallad (här: Rydbergs) |
1 st | körsbärstomat |
3 st | julköttbullar (se recept på julköttbullar) |
2 bitar | smörgåsgurka (här: Felix) |
1 st | kokt ägg |
3 bitar | löksill (här: Favorit) |
1 bit | julskinka |
lite | senap (här: Hultbergs Special Medelstark) |
- Skölj och torka salladen. Skölj och klyfta tomaten. Skala och skiva ägget. Dela köttbullarna i mindre bitar.
- Lägg ett salladsblad på de två triangelformade brödbitarna. Klicka ut rödbetssallad i mitten, lägg skinkan vid sidan om och äggbitarna på den andra sidan.
- Garnera rödbetssalladen med köttbullar, tomat, smörgåsgurka. Lägg sillbitar på ägget och lite senap på skinkan. Servera.
Kommentar: Vare sig man letar efter ett sätt att använda resterna från julbordet på ett meningsfullt sätt eller man känner för att få provsmaka många av julsäsongens delikatesser på en gång så brukar denna allt-i-ett-smörgås vara väldigt uppskattad. Den kan göras så avancerad eller enkel man vill, endast ens personliga smak och fantasi sätter gränser. 🙂
(Andra bloggar om: recept, sill, julskinka, julköttbullar, mellanmål, jul, julmat)