2008-10-02 (torsdag)
Recept på 16 hembakade pitabröd som tar ca två timmar att tillaga.
25 g | jäst |
5 dl | 37-gradigt vatten |
2 msk | olja |
2 tsk | salt |
ca 13 dl | vetemjöl |
- Smula jästen i en bunke. Häll över fingervarmt vatten och rör tills jästen löst upp sig.
- Häll i olja, salt och nästan allt mjöl.
- Rör ihop ingredienserna till en deg som släpper kanterna på bunken.
- Täck med bakduk och låt jäsa i ca en timme.
- Knåda degen ett tag på mjölat bakbord, tillsätt eventuellt lite extra mjöl om det behövs.
- Dela degen i 16 delar och rulla till bullar som får ligga och jäsa i ca 10 minuter.
- Platta ut bullarna lite försiktigt tills de är ca 12 cm i diameter eller ca 1 cm tjocka.
- Grädda bröden ca 6 minuter på varm, osmörad plåt mitt i ugnen i 275 grader.
- Låt pitabröden svalna mellan bakdukar.
Sonen, 6 år: Han sprang runt och dansade i köket när jag bakade, blev tydligen väldigt glad. Han tycker verkligen om pitabröd. 🙂
Dottern, 7 år: Även hon älskar pitabröd.
Pappan: Gav pitabröden högt betyg.
Mamman: “Väldigt lyckat försök. Mjuka, goda bröd med nygräddad smak. Går ej att jämföras med den färdigköpta varianten.”
Kommentar: Mycket uppskattat. Jag hade tänkt att frysa in de bröd som blev över, men vi beslutade oss för att äta upp dem dagen efter i stället. Det blir till att baka till frysen en annan gång. 🙂
Förslag till fyllning: Kyckling i pitabröd
(Andra bloggar om: recept, mat, hembakat, pitabröd, vardagsliv, barn)
Mums! Har också bakat egna pitabröd. Vi gjorde en jättestor sats och frös in, så kunde vi ta fram några när det behövdes. Har ett jättebra tips på en billig, god och enkel fyllning som jag tänkte lägga upp på bloggen när jag har en bild på det. 🙂
JL, Ser fram emot det, för det blir till att fylla frysen med pitabröd nu. Trevligt att ha något som alla i familjen tycker om. 🙂
[…] Här är iallafall ett jättebra recept på en fyllning till pitabröd! Jag brukar göra den ofta och det är så otroligt gott! Vill ni ha recpet på pitabröd gå in här. […]