2018-12-07 (fredag)
God, nyttig och enkel sallad som även ser trevligt julig ut.
500 g | blandad kål: grönkål, rödkål och vitkål |
några | granatäppelkärnor |
1 1/2 msk | färskpressad citronjuice (ev. för mycket) |
1 1/2 msk | rapsolja |
1 krm | salt |
1 krm | peppar |
- Strimla grön-, röd- och vit-kål fint och lägg i en stor skål.
- Rör ihop citronjuice, olja, salt och peppar och häll över kålen.
- Blanda salladen (t.ex. genom att krama kålen med händerna).
- Låt stå minst 10 minuter, blanda ner granatäppelkärnor och servera.
Kommentar: Receptet till denna sallad hittade vi på ica.se. Där toppade de salladen med rostade nötter/mandel men den delen utelämnade vi. Nästa gång kommer vi även att testa med lite mindre citron eller byta ut den mot vinäger i stället då receptet ovan gav en lite väl skarp citronsmak. Bortser man från det så uppskattades salladens andra goda smaker och krispighet av föräldrarna, barnen var (som förväntat) inte intresserade av att smaka. 🙂