Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-04-18 (onsdag)
fläskytterfilé ytterfilé

Ett middagsrecept på stekt fläskytterfilé som tar lite mer än 1½ timme att tillaga.

500 g fläskytterfilé
1 påse Caj P. allround marinad, 60 ml
lite flytande Milda (att steka i)
4 port. Pommes Chateau, Felix
  salt
  “Broccoli, majs, ärter”, djupfryst Findus
  Dinner Sauce Garlic, Knorr (glasflaska 250 ml)
  chilisås, Felix
  ketchup, Felix
  1. Putsa och skiva ytterfilén i ca 1-2 cm tjocka skivor.
  2. Häll marinaden i en skål och vänd ner köttskivorna.
  3. Låt de marineras i ca 40 min. Vänd då och då.
  4. Tillaga potatisklyftorna i mitten av ugnen i 225 grader ca en timme. Vänd och salta lite då och då.
  5. Torka av köttet och stek det på stekjärn tills det är genomstekt. Ingen kryddning behövs.
  6. Koka grönsakerna i 1-2 minuter, häll i lite kallt vatten och låt stå med locket på i ca 5 minuter innan du häller av vattnet.
  7. Servera ytterfilén med potatisklyftor, kokta grönsaker och vitlökssås/chilisås/ketchup.

Sonen, 4 år: Skippar grönsakerna men äter desto mer kött och potatis. Är även riktigt glad för chilisås och ketchup.
Dottern, 6 år: Äter inte så mycket kött, men en hel del grönsaker. Potatis, ketchup och chilisås åt hon desto mer utav.
Pappan: “Jag tycker inte om grönsaker, men om jag tar några nu, så kan jag njuta av andra portionen.” Tyckte verkligen om maten, iallafall andra portionen.
Mamman: Den enda som tyckte om grönsakerna och vitlökssåsen. Åt glatt av allt utom ketchupen.

Kommentar: Testade en ny marinad som var mycket god. Extra plus för att man inte behövde krydda extra. Mycket trevlig middagrätt, alla verkade nöjda.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se