2009-01-21 (onsdag)
En god pastamiddag. Klar på ca 50 minuter.
ca 4 st | skinkinnanlår |
lite | smör (att steka i) |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
tagliatelle all´uovo, Barilla (till 4 personer) | |
lite | salt (till pastavattnet) |
lite | rapsolja (att steka i) |
½ pkt | Wok Classic, Findus |
(ev. röd paprika) | |
lite | chilisås (till servering) |
- Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Lägg i pastan och låt den koka i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet och blanda ev. i lite olja. (Försök att planera så att pastan kan serveras så nykokt som möjligt.)
- Skölj, putsa till och torka innanlåren.
- Stek köttet i lite smör i ett stekjärn några minuter per sida tills det är genomstekt. Krydda ganska generöst med Piffi.
- Fräs wokgrönsaker i lite olja i en stekpanna tills de är genomvarma.
- (Skölj, rensa och skiva eventuellt en paprika om det finns personer som inte vill ha wokgrönsaker.)
- Servera innanlåren med kokt tagliatelle, frästa wokgrönsaker och en klick chilisås.
Sonen, 6 år: Supernöjd! Åt mycket pasta med ketchup och mängder med kött. Wokgrönsakerna ville han inte ha men tyckte om paprikabitarna.
Dottern, 8 år: “Kan vi skriva att vi aldrig ska äta det här igen?” Hon tyckte varken om pastan eller grönsakerna utan fick mest i sig paprika, kött samt lite lingon.
Pappan: “Detta var jobbigt att äta. Mat ska vara slevbart.” Inte imponerad av pastan, som han åt tillsammans med lingon. Tyckte dock att maten var god.
Mamman: “Detta var väldigt gott. Tagliatelle är en av mina pastafavoriter. Gott kött och goda grönsaker som passade bra ihop. Chilisåsen var pricken över i:et.”
Kommentar: Skinkinnanlår kan man oftast köpa ganska billigt men de blir lätt lite tråkiga. Med lite extra krydda så kan de dock bli riktigt goda.
(Andra bloggar om: mat, recept, kött, middag, barn, familj, pasta)
det enda jag inte kan tåla. rent kött ihop med pasta..