2009-01-31 (lördag)
Enkel och god vardagsmiddag, klar på ca 40 minuter.
ca 500 g | falukorv |
lite | smör (att steka i) |
potatis (till fyra pers.) | |
½ st | gul lök |
Broccoli mexicana, Findus (majs, broccoli, röd paprika) | |
kaffegrädde (till servering) | |
salt |
- Skala och koka potatisarna.
- Skala och hacka löken.
- Skiva falukorven.
- Stek korvskivorna några minuter på varje sida, tills de får fin färg, i ett stekjärn med lite smör.
- Tillaga grönsakerna enligt anvisningen på påsen.
- Servera den stekta falukorven med kokt potatis, kaffegrädde, lökhack och kokta grönsaker.
Sonen, 6 år: Äter mycket korv, potatis och grädde. Tycker inte om grönsakerna.
Dottern, 7 år: Äter mycket korv, potatis och broccoli/majs. Tycker inte om grädden.
Pappan: Verkade faktiskt tycka riktigt bra om maten, trots att det var falukorv.
Mamman: “Inte dumt alls.”
Kommentar: Eftersom ingen i familjen är överdrivet glad för falukorv så serveras det inte så ofta här men när vi väl gör det så brukar alla tycka det är gott. I alla fall om vi endast skivar och steker falukorven som den är. Kan även serveras tillsammans med mos, pasta eller pommes.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, matblogg, falukorv, middag)
Vi brukar sällan servera falukorv hemma hos oss men jag och barnen gillar stuvade grönsaker till, ett enkelt sätt att få barnen äta mer grönt!
/Sofia