2009-04-05 (söndag)
Enkel salsa som passar bra till t.ex. grillad kassler.
½ st | gul lök, hackad |
1 brk | skalade, hela tomater, ca 400 g (använd inte allt spadet) |
1 brk | krossad ananas, ca 200 g (använd inte allt spadet) |
salt | |
svartpeppar, malen | |
sambal oelek |
- Skala och hacka löken.
- Hacka de konserverade tomaterna utan skal.
- Blanda ananas, lök och tomat i en skål men ta inte med all vätska.
- Smaksätt med salt, peppar och sambal oelek.
- Låt gärna salsan stå ett par timmar och dra innan den serveras till t.ex. en grillmiddag.
Sonen, 6 år: Vill inte smaka.
Dottern, 8 år: “Den var jättegod.”
Pappan: “Detta var jättegott. Smakar mest ananas.”
Mamman: “God röra med tydlig ananassmak och lite tuggig lök. Inte dum alls. Passade jättebra tillsammans med den grillade kasslern.”
Kommentar: En enkel ananas-salsa som man snabbt rör ihop på några minuter. Salsan blir dock godare om den får stå och dra en stund innan den serveras.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, matblogg, såser, tillbehör, salsa)