2006-06-04 (söndag)
En halvtimme tar denna klassiker att tillaga. (10 minuter extra om man pga kräsna barn även behöver steka köttbullar.)
500 g | fläskfärs |
1 st | gul lök |
salt | |
ingefära, Santa Maria | |
grillkrydda, Santa Maria | |
2 tsk | tomatpuré, Slotts delikatesskryddad |
1 brk | hela tomater, PRIDE |
ketchup | |
spaghetti (till 4 pers.) | |
(ev. majskorn till 2 pers.) | |
(ev. köttbullar till 2 pers.) |
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
- Skala, skiva och bryn löken i en stekpanna.
- Tillsätt köttfärsen och bryn den.
- Tillsätt tomatpurén, tomaterna (delade i mindre bitar), ketchup samt kryddorna. Låt puttra ett tag.
- Stek köttbullarna.
- Koka majskornen enligt anvisningrna på påsen.
- Servera spaghettin med köttfärssås alt. med köttbullar och majskorn.
Sonen, 3 år: Tycker inte om köttfärssås men däremot spaghetti, köttbullar och majs. Var nöjd.
Dottern, 5 år: Tycker inte om köttfärssås och är i vanliga fall inte så förtjust i spaghetti heller. Idag åt hon däremot mycket av allt, utom köttfärsen.
Pappan: “Detta var jättegott.”
Mamman: “Med tanke på att det var vanlig, tråkig köttfärssås så var det faktiskt riktigt gott.”
Kommentar: Pappan blir mätt och glad, mamman blir mätt, barnen blir mätta och glada om de får köttbullar.
Tillägg i efterhand: Testa gärna en annan variant av vanlig köttfärssås eller en lite mer kryddstark tacoköttfärssås.