2009-06-22 (måndag)
Rester från midsommarfirandet blir till en riktigt god och matig macka.
1 st | knäckemacka, t.ex. wasa delikatess |
1 st | färskpotatis, kokt och kall |
några | matjessillsbitar (se recept) |
lite | majonäsgräddfil (från uppläggningen av matjessillen) |
lite | kokt ägg, hackad |
lite | rödlök, hackad |
lite | gräslök, finklippt |
lite | tomater, hackade (från uppläggningen av matjessillen) |
- Lägg en skiva knäckebröd på ett fat.
- Skiva potatisen och lägg på brödet.
- Lägg några skivor matjessill ovanpå potatisen.
- Klicka ev. ut lite extra majonnäsgräddfil ovanpå sillen om inte tillräckligt följde med på sillen.
- Toppa med hack av ägg, rödlök och gräslök.
- Servera sillmackan tillsammans med tomathacket från uppläggningen av matjessillen eller något annat i grönsaksväg.
Mamman: “En mycket god macka som bör ätas med en stadig hand.”
Kommentar: Denna knäckemacka passar lika bra som en liten lunch som ett matigt mellanmål som ett smaskigt nattamål. Lätt att montera ihop när andan faller på, om man har färdighackade ingredienser i kylskåpet vill säga. Annars blir det genast lite mer omständigt men helt klart värt besväret.
(Andra bloggar om: mat, recept, midsommar, matjessill, knäckebröd, smörgås)