2006-06-07 (onsdag)
God sommarrätt som tar ca en timme och tjugo minuter att tillaga.
1,7 kg | nypotatis (till 4 pers.) |
salt | |
1 knippe | dill |
6 st | lövbiffar |
svartpeppar, grovmalen | |
kaffegrädde | |
gräddfil | |
1 knippe | gräslök |
1/4 st | gurka |
- Skrubba nypotatisen och skär bort ev. skönhetsfläckar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten med lite dillkvistar i ca 15-20 min.
- Skölj och skiva gurkan.
- Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar.
- Stek lövbiffarna någon minut per sida och krydda.
- Servera lövbiffarna med nypotatisen, kaffegrädde, gurka, gräslök och en klick gräddfil.
Sonen, 3 år: “Potatis är min grej.” Helt tokig i nypotatis. Åt en hel lövbiff och tyckte även om kaffegrädden och gurkan.
Dottern, 5 år: Var inte lika förjust i potatisen, men åt en hel del ändå. Ratade gräddfilen, åt en del kött, gräslök, gurka och grädde.
Pappan: Åt med ett stort leende på läpparna. Det var hans idé att vi skulle ha nypotatis. Det säger allt.
Mamman: “Mycket gott.” Tycker om allt, t.o.m. gräddfilen som resten av familjen inte vill kännas vid.
Kommentar: Mycket uppskattad rätt som hela familjen tycker om.