2006-06-26 (måndag)
Middagsrester av lövbiff samt några potatis kan bli väldigt god nattamat för två.
3-4 st | lövbiffar (ev. rester sedan middagen) |
6 st | potatisar, medelsmå |
ströbröd | |
flytande Milda | |
salt | |
1 påse | béarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | margarin |
1 st | tomat |
- Skala potatisen och dela dem på längden. Lägg dem med snittytan nedåt och skär dem i ganska tunna skivor, men inte helt igenom.
- Lägg potatisen i en ugnsform, pensla med lite flytande Milda, sätt in mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Ta ut dem några gånger och pensla och salta. Strö ströbröd över potatisarna när de nästan är klara.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och skiva tomaten.
- Lägg in de färdiga lövbiffarna i ugnen så pass länge att de blir lite varma.
- Servera lövbiffarna med hasselbackspotatis, béarnaisesås samt skivad tomat.
Pappan: “Mums!”
Mamman: “Mums!”
Kommentar: Mycket liten arbetsinsats ger mycket god mat.