2010-04-05 (måndag)
Påsktraditionerna skiljer sig från familj till familj. Här är våra påskfavoriter:
Kokt ägg | |
Inlagd sill | |
Karelska piroger | |
Äggsmör | |
Grillat kött (t.ex. kotlett eller skinkinnanlår) | |
Stekt korv (Hotdogs i bitar eller prinskorv) | |
Stekta köttbullar (Felix småköttbullar eller hemmagjorda) | |
Potatisgratäng (fast med potatis i stavar) | |
Kokt potatis | |
Kaffegrädde | |
Grönsaker (t.ex. gurka och tomat) |
Sonen, 7 år: Åt pirog med äggsmör, kokt potatis med grädde, ägg, köttbullar, korv och gurka.
Dottern, 9 år: Åt pirog med äggsmör, kokt potatis, ägg, köttbullar och tomater.
Pappan: Åt potatisgratäng, kött, ägg och grönsaker.
Mamman: Den enda som åt av sillen. Tog av allt förutom potatis och grädde, eftersom det fanns “fusk-Janson”.
Kommentar: I stället för Jansons frestelse (som endast mamman äter) så blev det potatisgratäng med stavpotatis till oss vuxna medan barnen fick vanliga kokta potatis med kaffegrädde. Nästan samma sak men ändå inte. Alla var nöjda och glada i alla fall.
(Andra bloggar om: mat, recept, påsk, traditioner, barn, familj, middag)