2010-08-26 (torsdag)
Med rester av ris- & currysås så tar denna enmanslunch inte mer än 10 minuter att tillaga.
lite | rapsolja (att steka i) |
2-3 msk | rödlök, grovhackad |
2-3 msk | röd paprika, grovhackad |
1 dl | currysås (se recept) |
1½ dl | kokt ris |
1 dl | kidneybönor, färdigkokta från t.ex. tetraförpackning |
Tillbehör: | |
några | körsbärstomater |
- Grovhacka paprika och lök samt skölj kidneybönorna.
- Hetta upp oljan i en kastrull och rör ner paprika- och lökbitarna. Låt fräsa ett litet tag.
- Blanda i currysås, kokt ris och kidneybönor i kastrullen. Låt det hela bli genomvarmt under omrörning.
- Servera risotton tillsammans med några körsbärstomater och ev. en smörgås.
Mamman: “Den milda kidneybön-smaken passade förvånansvärt bra ihop med currysåsen och paprikan. Ett experiment som får väl godkänt. Det enda som var lite tråkigt var att det inte var så mycket tuggmotstånd. Tar nog och kompletterar med en smörgås nästa gång.”
Kommentar: Ett bra sätt att ta tillvara rester från en ris- & såsmiddag. Det är bara att ta vad man har hemma och som man tror kan passa ihop och röra ner det bland riset. Har man även lite kött kvar sedan middagen så kan man dela det i mindre bitar och låta det ersätta kidneybönorna.
(Andra bloggar om: recept, mat, ris, currysås, rester, lunch)