2010-10-22 (fredag)
Recept på goda, inte alltför söta, muffins med frisk smak av blåbär.
125 g | smör/margarin |
2 dl | strösocker |
3 st | ägg |
5 dl | vetemjöl |
1,5 tsk | bakpulver |
2 tsk | vanillinsocker |
1 krm | salt |
1 dl | mjölk |
3 dl | frysta blåbär |
- Ta fram blåbären från frysen så de tinar en aning.
- Vispa smör och socker.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vanillinsocker och salt i en bunke.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
- Vänd ner blåbären i smeten.
- Fördela smeten i 20 normalstora muffinsformar, ev. i ett muffinsbleck.
- Grädda muffinsarna i 200 grader i mitten av ugnen i ca 19 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Sonen, 8 år: “De ser läbbiga ut.” Ville inte smaka, skyller på att han inte tycker om blåbär.
Dottern, 9 år: “De är ju jättegoda… men det ser ut som mögel”, fnittrar hon förtjust.
Pappan: “Rejält med blåbär, det tycker jag om. Riktigt goda. Skulle t.o.m. kunna ha ännu fler blåbär i.”
Mamman: “Väldigt goda. Tydlig blåbärssmak och inte alltför söta. Precis som de ska vara.”
Kommentar: Dessa muffins är väldigt goda men inga skönheter precis. Bilderna ovan blev ganska bra men berättar inte hela sanningen. Delar man blåbärsmuffinsen så döljer det sig ett blå-grått innanmäte som är allt annat än aptitretande. Till ett Halloweenparty lär de dock passa perfekt. 🙂
(Andra bloggar om: recept, muffins, familj, barn, baka, blåbär, Halloween)
Saknar inlägg från dig. Kommer du att komma tillbaka och blogga?
Det var meningen att bloggen skulle återupptas till jul men det blev en del oförutsedda problem. Nu hoppas jag att bloggen ska komma igång igen inom några dagar.
🙂