2006-06-16 (fredag)
Utöver potatisskalningstiden så tar det ca en timme att laga denna delikata rätt. (Överambitiös idag: tog två timmar allt som allt.)
5 st | skinkinnanlår |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
lite | flytande Milda (till stekning) |
ca 2 kg | nypotatis |
en nypa | salt |
1 knippe | dillkvistar |
1 knippe | gräslök |
1 pkt | kaffegrädde |
lite | “broccoli, majs, ärtor”, frysta från Findus |
- Krydda köttet med piffi och låt vila tills det är dags att steka.
- Skrubba nypotatisen och skär bort ev. skönhetsfläckar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten med lite dillkvistar i ca 20 min.
- Skölj och klipp gräslöken i mindre bitar.
- Stek köttet i lite flytande Milda.
- Koka grönsakerna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera skinkinnanlåren med nypotatis, kaffegrädde, gräslök och kokta grönsaker.
Sonen, 3 år: Tyckte om maten. Äter mycket kött, potatis och kaffegrädde.
Dottern, 5 år: Tyckte om maten. Äter mycket kött, potatis och majskorn.
Pappan: “Mums! Det här gjorde du bra.” Mycket nöjd.
Mamman: “Supermums!”
Kommentar: En av få rätter som hela familjen tycker om. Synd att det bara var mamman som var nöjd med grönsakerna. Bättre lycka nästa gång.