2006-07-29 (lördag)
Snabbt ordnat men inte så uppskattat.
400 g | blandfärs |
lite | flytande Milda (att steka i) |
5 dl | snabbmakaroner, okokta |
1 st | gul lök |
lite | malen ingefära, Santa Maria |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
lite | salt |
lite | tomatpuré, Slotts delikatesskryddad (eller annan) |
lite | “broccoli, majs, ärtor”, frysta från Findus |
- Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala, hacka och fräs löken. Lägg upp på ett fat.
- Fräs köttfärsen. Blanda i lök, tomatpuré och kryddor. Låt puttra lite.
- Tillaga grönsakerna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda köttfärsen och makaronerna i makaronkastrullen.
- Servera köttfärsröran med grönsakerna.
Sonen, 3 år: Tycker inte om det och äter därför knappt något alls.
Dottern, 5 år: Tycker inte heller om det men äter en hel del majskorn.
Pappan: Mycket glad för rätten och äter mer än han borde.
Mamman: “Det smakar gott men blir lite småtråkigt i längden.”
Kommentar: Perfekt rätt till pappans matlåda.
Hej, måste bara fråga, varför använder du aldrig nån annan krydda än Piffi? Jag slår ett slag för Knorr Grillkrydda (och svartpeppar), den får 5 +++++ av våran familj! Annars måste jag tacka för att du fixar middan till oss nästan varje dag! //Nickan
Nickan, Jag frågar mig själv den frågan ganska ofta själv. 😀 Helst skulle jag vilja experimentera med olika slags kryddor och försöker lite då och då att flika in lite nytt. Mannen och barnen är däremot väldigt Piffi-frälsta och eftersom man vill göra dem nöjda så blir det som det blir. De har dock blivit lite mer flexibla med tiden, så hoppet finns fortfarande.