2006-05-13 (lördag)


Inte lönt att göra mindre sats än 8 port. Går åt snabbt.
(Tar ca 45 min att steka om man använder två stekjärn.)
4 st | ägg |
12 dl | mjölk, standard |
5 dl | vetemjöl |
3 tsk | strösocker |
jordgubbssylt | |
(vispgrädde) |
1. Vispa äggen lätt i en vid skål.
2. Tillsätt allt mjöl, socker och ca 5 dl mjölk.
3. Vispa smeten tills alla klumpar försvunnit.
4. Blanda i resten av mjölken.
5. Stek pannkakorna i stekjärn, helst två. Rör i smeten då och då eftersom mjölet sjunker till botten.
6. Servera med jordgubbssylt och ev. vispad grädde.
Sonen, 3 år: “Min mage vill ha en till!” Glupsk rackare som åt hela 5½ pannkaka.
Dottern, 5 år: Nästan lika glupsk: fick ner 4 st pannkakor.
Pappan: Även han älskar pannkakor: 5 st blev resultatet.
Mamman: Har lite mer svalt förhållande till pannkakorna: 2 st räckte.
Kommentar: Långrandigt arbete som gör en mycket populär.
Please send this recipe to me in English. It looks so good! Thank you.