2006-06-11 (söndag)
Borde ta runt 40 minuter att tillaga, om man inte har två kräsna pojkar som vägrar äta mos och hellre vill ha pasta.
falukorv (till 4 pers.) | |
1 st | gul lök |
2 st | äpplen |
lite | margarin (till stekning) |
1 st | morot |
1 påse | pulvermos, ICA (ger 4 port. = 2 pers.) |
8 dl | vatten |
lingon | |
senap | |
(ev. snabbmakaroner till 2 pers.) |
- Skala, skiva och förväll löken ca 3 minuter i lätt saltat vatten.
- Stek äpplen och lök i lite margarin.
- Skiva falukorven och stek den några minuter per sida i lite margarin.
- Koka makaronerna.
- Koka upp vattnet och blanda det med mospulvret. Vispa tills mosen känns tillräcklingt fluffig. Klicka i margarinet och vispa lite till.
- Skala och riv moroten.
- Servera falukorven med moset alt. makaronerna, äppel/lökröran, lingon, senap och rårivna morötter.
Sonen, 3 år: Åt makaroner, falukorv och morötter.
Dottern, 5 år: Åt falukorv, morötter samt massor med mos och lingon.
Pappan: “T.o.m. pasta är bättre än den mosen.” Godkände dock rätten när han fick makaroner istället.
Mamman: Valde pulvermos och åt snällt av alla tillbehören. Allt smakade gott.
Kommentar: Dottern älskar pulvermos och vägrar äta “äkta” hemmagjord mos. Pappan älskar klumpig hemmagjord mos och vägrar äta pulvermos. Sonen vill inte ha någon form av mos alls. Skojigt nästan jämt. Alla blev iallafall nöjda till slut.