2006-08-02 (onsdag)
Enkel liten sallad för en person.
några | stekta minikycklingfilébitar |
1/4 st | gurka |
1 st | tomat |
½ påse | Dressing Mix, Knorr Italiensk 9 g |
1 msk | matlagningsolja |
(baguette) |
- Tina kycklingbitarna eller stek upp minibitar av kycklingfilé. (Jag brukar ha färdigstekta minibitar av kycklingfilé i frysen.)
- Skölj och dela tomaten och gurkan.
- Blanda dressingmixen med oljan och tillsätt grönsakerna.
- Låt grönsakerna vila i dressingen i minst en halvtimme. Blanda sedan i kycklingen.
- Servera ev. kycklingsalladen med en bit baguette.
Mamman: “Supergod sallad som passar bra när man är sugen på något lätt.”
Pappan: “Var va jag när du åt det här?”
Kommentar: Går snabbt att svänga ihop men sedan får man vänta ett tag medan grönsakerna marineras. Ju längre man väntar desto mer smak. Den som väntar på något gott…