Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-03-01 (torsdag)
minutbiff gräddsås

Mört, gräddigt och gott. Tar lite mer än en timme att tillaga.

4 st minutbiffar
  flytande Milda (att steka i)
  salt
  grillkrydda, Santa Maria
4 port. pommes strips, Felix
3 dl vispgrädde
lite soja, Colorit
1 st gurka
  1. Tillaga stripsen i ugnen i 225 grader ca 45-60 minuter. Vänd och salta dem lite då och då.
  2. Torka av och stek köttet några minuter på var sida. Krydda.
  3. Häll vispgrädden över köttet och låt puttra några minuter, tills köttet är klart.
  4. Tillsätt tillräckligt med colorit så att såsen får en aptitlig färg.
  5. Skölj och hacka gurkan.
  6. Servera minutbiffarna med strips, gräddsås och hackad gurka.

Sonen, 4 år: Åt en hel del av allt utom såsen.
Dottern, 6 år: Åt en hel del, inkl. såsen.
Pappan: Gav rätten ett mycket högt betyg.
Mamman: “Mycket gott och mört kött. Såsen var kryddig och gräddigt mäktig.”

Kommentar: En rätt där det gäller att man har tur med råvaran. Hur duktig man än är så är det svårt att vinna över en köttbit som på förhand har bestämt sig för att leka tuggummi.

Favorit-i-repris-kommentar: MYCKET godare än när vi åt detta 2006-06-20. Då var köttet segt och serverades med potatis och sallad. Nu var köttet mört och sällskapade med strips och gurka. Mums!

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se