2007-03-01 (torsdag)
Mört, gräddigt och gott. Tar lite mer än en timme att tillaga.
4 st | minutbiffar |
flytande Milda (att steka i) | |
salt | |
grillkrydda, Santa Maria | |
4 port. | pommes strips, Felix |
3 dl | vispgrädde |
lite | soja, Colorit |
1 st | gurka |
- Tillaga stripsen i ugnen i 225 grader ca 45-60 minuter. Vänd och salta dem lite då och då.
- Torka av och stek köttet några minuter på var sida. Krydda.
- Häll vispgrädden över köttet och låt puttra några minuter, tills köttet är klart.
- Tillsätt tillräckligt med colorit så att såsen får en aptitlig färg.
- Skölj och hacka gurkan.
- Servera minutbiffarna med strips, gräddsås och hackad gurka.
Sonen, 4 år: Åt en hel del av allt utom såsen.
Dottern, 6 år: Åt en hel del, inkl. såsen.
Pappan: Gav rätten ett mycket högt betyg.
Mamman: “Mycket gott och mört kött. Såsen var kryddig och gräddigt mäktig.”
Kommentar: En rätt där det gäller att man har tur med råvaran. Hur duktig man än är så är det svårt att vinna över en köttbit som på förhand har bestämt sig för att leka tuggummi.
Favorit-i-repris-kommentar: MYCKET godare än när vi åt detta 2006-06-20. Då var köttet segt och serverades med potatis och sallad. Nu var köttet mört och sällskapade med strips och gurka. Mums!
Hej. Jag undrar vad det är för biffar du använder? 🙂
Hanna, Jag vet inte exakt vad det är för slags kött, bara att det är utbankad nötkött av något slag. Den inhandlas från CityGross och det står “minutbiff” på förpackningen. 🙂
Ojdå, jag är nämligen från Finland, så här finns det inte CityGross iallafall inte där jag är från. Jag får nog ta och granska hela köttdisken idag 🙂 Tack iallafall!
Minutbiff är skivad fransyska, lätt naggat eftersom det annars skulle bli segt. Lika som Lövbiff, fast den skivas tunt istället för att naggas. Allt för att köttet inte skall bli som sagt segt..
@Oskar, Tack för infon. 😀