2007-06-04 (måndag)
Gott mellanmål! Smakar som en blandning av sockerkaka och plättar.
2 st | ägg |
1½ dl | strösocker |
4½ dl | vetemjöl |
1 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
1½ dl | mjölk |
lite | margarin (att steka i) |
lite | strösocker (att rulla krabbelurerna/skrabbeluckerna i) |
(ev. lite kanel) |
- Vispa ägg och socker.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt mjölken och rör runt. Smeten ska vara klumpfri.
- Stek i smör i plättlagg på båda sidorna.
- Vänd dem i socker och eventuellt kanel.
Sonen, 4 år: “Delikat, mums, smaskens!”
Dottern, 6 år: “Goa, goa, goa, jättegoda!”
Pappan: “Goda och häftig konsistens! Som gummi.”
Mamman: “Mycket goda. Smakar som små sockerkakor, fast högre och mer gummiaktiga.”
Kommentar: Kom fram till att det var lagom med en överfull matsked smet per plätt, om man inte skrapar loss det som kladdar fast i skeden. Alltså sådan matsked man äter med, inte måttet msk.
Denna gång tog det ca 50 minuter att göra dem, fast då testade jag mig fram. Nu när jag vet hur jag ska göra så borde de bli klara på betydligt kortare tid. Det blir iallafall 4 omgångar med skrabbelucker, dvs 28 st. Precis lagom till en familj på 4 pers.
Hittade receptet på wikipedia.se.
Mums filli babba säger jag bara 🙂