2007-06-13 (onsdag)
Enkla korvslantar passar utmärkt till ugnspannkaka. Tar ca en timme att tillaga.
5 st | ägg |
12 dl | mjölk |
6 dl | vetemjöl |
4 st | grillkorvar, smala (räcker till 2 pers, nästan) |
lite | flytande Milda (att steka i) |
1/2 st | gurka |
lingon |
- Vispa sönder äggen lätt.
- Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl.
- Vispa till en slät smet och fyll på med resten av mjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en 37×26,5 cm stor ugnsform och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30-35 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit relativt stel.
- Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs upp.
- Skär korvarna i mindre bitar och stek dem några minuter i ett stekjärn med lite flytande Milda.
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera ugnspannkakan med stekta korvbitar, gurka och lingon.
Sonen, 4 år: Mycket glad för allt utom lingonen.
Dottern, 6 år: Mycket glad för allt utom korven.
Pappan: Tycker om ugnspannkakan, men skippar korven.
Mamman: Den enda i familjen som uppskattar allt på tallriken.
Kommentar: Efter ett tag i ugnen så reser sig smeten över formskanten, men den sjunker ner igen när den kommer ut.
Favorit-i-repris-kommentar: Likadant recept som det jag använde till spisens ugnsform. Skillnaden är att jag tryckt ner smeten i en betydligt mindre form, vilket blev MYCKET bättre och betydligt tjockare bitar. Baconen var nu utbytta mot korvbitar istället, vilket var nästan lika gott men inte lika flottigt.