2007-07-11 (onsdag)
En riktigt god lunch- eller mellanmålsmacka.
1 st | vetekaka |
Lätta | |
1-2 st | salladsblad |
1-2 st | ägg, kokta och kalla |
några | räkor, tinade och skalade |
- Skölj och torka salladen.
- Bred Lätta på vetekakan.
- Lägg salladen på vetekakan.
- Skiva ägget och lägg ovanpå salladen.
- Lägg räkorna ovanpå äggen.
Sonen, 4 år: Fick en vetekaka med ost till att börja med, men testade de andra påläggen också. Smakade sin första räka, och tyckte om den. “Jag ska äta en sån varje dag.” sade han förtjust. Även ägget och salladen tyckte han om idag. Skoj.
Dottern, 6 år: Även hon smakade salladen, och tyckte om den. Åt därför räkmackan precis som jag gjorde, vilket hon stolt påpekade.
Mamman: “God macka som måste balanseras försiktigt eller ätas med bestick.”
Kommentar: Egentligen skulle man kunna ha räksallad eller någon form av majonäs, citronskivor och dillkvistar på också, men eftersom resterna av det inte kommer att användas så känns det lite onödigt.