2007-10-27 (lördag)
Rester av middagspastan kan bli en god lunchpastasallad.
pasta, ev. middagsrester (här: snabbmakaroner) | |
isbergssallad, salladskål eller dylikt | |
tomat | |
gurka | |
gul lök (endast lite) | |
broccolibuketter, frysta, Findus | |
majskorn, frysta, Findus | |
(ev. salt och svartpeppar) | |
baugette/tekaka/annan god bit bröd |
- Koka pastan och låt svalna, om inte pastarester finns.
- Koka majsen och broccolin enligt anvisningarna på paketen. Låt svalna.
- Skölj, torka och dela grönsakerna i mindre bitar.
- Skala och hacka löken i ganska små bitar.
- Blanda pasta, sallad, tomat, gurka, lök, broccoli och majs i lämpliga proportioner i en skål.
- Salta och peppra om så önskas, inget måste.
- Servera pastasalladen tillsammans med en bit bröd.
Sonen, 5 år: Blev glad när han såg att det var pasta, men det goda humöret försvann när han såg vad jag hade gjort med den. Egentligen tycker han om pasta i alla former, men tydligen inte i sallader.
Dottern, 6 år: Inte så glad för pasta i vanliga fall och denna variant gjorde inte saken bättre. Petade mer än hon åt.
Pappan: Gav salladen högt betyg. “Men det behövs bröd till.”
Mamman: “Betydligt godare än jag trodde. Inte dumt alls, faktiskt. Detta kan jag äta fler gånger.”
Kommentar: Hade tänkt använda Findus frysta “Broccoli, majs, ärter”-påse, men den var såklart slut. Dessutom hade jag föredragit en annan sorts pasta, tex “fjärilar”, men det gick bra så här också.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, pastasallad, barn, familj, matblogg)