2008-03-07 (fredag)
Resterna av middags-potatisen i ny, godare tappning.
kokta, kalla potatisar | |
småköttbullar, Felix | |
flytande Milda (att steka i) | |
salt | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
blandad sallad (att servera till) |
- Dela de kalla potatisarna i mindre bitar.
- Stek potatisarna i lite flytande Milda i ett stekjärn tills de får en gyllenbrun hinna. Salta och krydda efter smak.
- Stek köttbullarna några minuter i lite flytande Milda.
- Fixa en valfri sallad.
- Servera köttbullarna tillsammans med de stekta potatisarna och en blandad sallad.
Pappan: Är mycket glad för stekt potatis och var nöjd med maten.
Mamman: “Mycket goda potatisar. Det hade varit roligare med en riktig köttbit till, men det gick bra så här också.”
Kommentar: Vid behov av något extra fram mot kvällskvisten så löser man snabbt problemet med hjälp av lite potatisrester och halvfabrikat. Enkelt och mättande.
(Andra bloggar om: mat, recept, nattamat, potatis, köttbullar)
Stekt potatis och köttbullar är en fantastiskt fin blandning!