2008-04-25 (fredag)
Grillad korv och hemlagade potatisklyftor till tre personer på ca 70 minuter.
6 st | grillkorv |
ca 10 st | potatis, normalstora |
rapsolja | |
salt | |
grillkrydda, Santa Maria | |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) | |
1 st | gurka |
- Skala och klyfta potatisen.
- Lägg potatisen i en ugnsform. Häll över olja, salt och grillkrydda. Blanda runt ordentligt och stek ca 30-40 minuter i 225 grader. Rör runt då och då.
- Grilla korvarna några minuter på valfri grill.
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera de grillade korvarna med hemmagjorda potatisklyftor, bbq-sås och gurkbitar.
Sonen, 5 år: Gnällde att han inte ville ha potatis. Smakade men tyckte inte om det. Korven och gurkan tyckte han i alla fall väldigt bra om.
Dottern, 7 år: Gnällde att hon inte ville ha korv. Smakade en liten bit, men tyckte inte om den. Potatisarna och gurkan tyckte hon i alla fall väldigt bra om.
Mamman: “Potatisarna blev väldigt goda och såsen passade bra till. Visst hade det varit godare med en riktig köttbit i stället för korv, men grillad korv är ju gott det med.”
Kommentar: Sista fina vårdagen innan det utlovade regnet så “måste” man ju plocka fram grillen, trots att man inte har något annat hemma än vanlig korv.