Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-05-17 (lördag)
skinkbiffar skinkbiff

Uppskattad middag som tar ca en timme att tillaga.

3 st skinkbiffar
flytande Milda (att steka i)
Grillkrydda, Santa Maria
potatis (till 4 personer)
3 dl vispgrädde
soja, Collorit
ca ½ st gurka
några cocktailtomater
svartvinbärs-gelé
  1. Skala och koka potatisarna.
  2. Torka skinkbiffarna.
  3. Stek biffarna några minuter på varje sida i lite flytande Milda på ett stekjärn som har ett tillhörande lock. Krydda.
  4. Häll grädden i samma stekjärn som biffarna.
  5. Sänk värmen, lägg på locket och låt biffarna puttra i grädden i några minuter tills de är genomklara.
  6. Rör ner några stänk colorit i gräddsåsen.
  7. Skölj och skiva grönsakerna.
  8. Servera skinkbiffarna med kokt potatis, gräddsås, grönsaker och svartvinbärsgelé.

Sonen, 5 år: Tyckte väldigt mycket om köttet. Även potatisen, gurkan och vispgrädden (som han fick i stället för gräddsåsen) var uppskattad.
Dottern, 7 år: Var inte så förtjust i köttet men tyckte om allt annat. Speciellt gelén.
Pappan: “Härligt goda! Hur fick du dem så möra? Vart tog senorna vägen?” Även han var väldigt nöjd med maten.
Mamman: “Överraskande mört kött. Allt var väldigt gott. Synd bara att det inte blev så mycket sås. Får göra mer nästa gång.”

Favorit-i-repris-kommentar: Sist vi hade skinkbiffar så hade vi en färdig pepparsås från Knorr. Denna hemmagjorda gräddsås var betydligt godare. Nästa gång får jag dock ha mer grädde, lite lägre värme samt ett lock som täcker bättre så att såsen inte ångar bort så lätt.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se