2008-07-02 (onsdag)
Goda, möra revbensspjäll som kokas innan de läggs på grillen.
3 st | tjocka revben, av sida med svål (grillribs enl. affären) |
vatten, att täcka köttet med | |
1 st | gul lök, skalad och delad i bitar |
5 st | kryddpepparkorn |
1 st | lagerblad |
1 msk | salt |
Grillolja allround, Santa Maria | |
(Grillkrydda, Santa Maria) | |
färskpotatis | |
Crème Fraîche SweetChili, Skånemejerier | |
(kaffegrädde) | |
blandad sallad |
- Lägg revbenen i en stor gryta och täck dem med vatten. Lägg i löken, kryddpepparkornen, lagerbladet och saltet. Låt koka upp.
- Låt köttet koka under lock på svag värme i ca 45 minuter tills det är genomkokt och lossnar lätt från benen. (Låt dock benen sitta kvar.)
- Skrubba och koka nypotatisen.
- Ta upp köttet när det är klart. Låt det rinna av och svalna lite. Pensla det sedan med grilloljan och krydda ev. med grillkrydda.
- Grilla revbenen tills de fått fin färg, själva köttet är ju redan klart.
- Skölj och skiva grönsakerna till salladen.
- Servera revbenen tillsammans med färskpotatis, Crème Fraîche SweetChili och någon form av sallad.
Sonen, 5 år: “Toppenkött!” Åt glatt av potatis, kaffegrädde, kött och gurka.
Dottern, 7 år: Inte lika överförtjust som sin bror. Ville inte ha något kött, utan nöjde sig med potatis och grönsaker.
Mamman: “Köttet var mycket mört och gott men kunde ha smakat mer. Allt som allt en mycket god middag med en SweetChili-röra som verkligen passade bra till.”
Kommentar: Att grillkryddan står inom parentes i receptet beror på att jag inte använde den denna gång men förmodligen kommer att göra det nästa gång. Smaken på revbenen var god, men lite tam.
Hela middagen tog ca 1½ timme att tillaga.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, vardagsliv)