2009-03-18 (onsdag)
Snabbt och gott av rester från söndagsmiddagen.
kall, färdigstekt nötstek (se recept) | |
färdig sås från gårdagens nötsteksmiddag | |
vispgrädde/mjölk/vatten (att ev. spä ut såsen med) | |
lite | salt och svartpeppar |
1 påse | pulvermos |
1 klick | smör (till moset) |
1 knippe | färsk broccoli |
lingon (till servering) |
- Skölj och ansa broccolin. Lägg den i kokande vatten och låt koka tills den är genomkokt, ca 8-10 minuter. Häll av vattnet.
- Tillaga moset enligt förpackningen. (Eller ännu hellre om tiden tillåter: gör hemlagad mos.)
- Häll upp såsresterna i en kastrull och värm försiktigt. Spä eventuellt med grädde, mjölk eller vatten och smaka av med salt och peppar.
- Skär upp det kalla köttet i tunna skivor och servera dem tillsammans med mos, brunsås, kokt broccoli och en klick lingon.
Sonen, 6 år: Tycker varken om pulvermos eller broccoli, så han fick pasta och gurka till sitt kött i stället och var väldigt nöjd med det.
Dottern, 8 år: Åt mycket mos, kött och sås. Broccolin tyckte hon inte om.
Mamman: “Inte dumt alls med kallt kött, mos och sås. Bättre än jag trodde och snabbt gick det också.”
Kommentar: Ca 25 minuter tar det från att man startar plattan tills att broccolin är färdigkokt. På den tiden hinner man i lugn och ro att ordna med resten av maten. Snabbt, enkelt och gott. Samma köttbit som vid söndagsmiddagen, fast en helt annan rätt.
Uppdaterad 2010-12-27: Har ni inte extrembråttom att få maten på bordet så är det en bra idé att lägga några extra minuter på att göra potatismosen själv, se recept här. Betydligt godare!
(Andra bloggar om: mat, recept, middag, kallskuret, barn, familj, rester)
pulvermos är gott. annars är väl potatismos bra för familjer? potatis kokar ju sig bra och sen är det bara att masha ihop allt med smor och mjölk, blir mkt gott.
emww,
Ja, riktig potatismos är väl egentligen att föredra. Enkelt, gott och går snabbt. I detta fallet så ville vi dock att det skulle gå extra snabbt att få klart maten, därav valet av pulvermosen.