2009-05-20 (onsdag)
Recept på 20 st söt-syligt goda rabarbermuffins.
125 g | smör/margarin |
2 ½ dl | strösocker |
3 st | ägg |
2 ½ dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
1 tsk | vanillinsocker |
4 dl | fint skurna rabarber (ca 1-2 stjälkar) |
2 msk | strösocker (att blanda i rabarberna) |
- Vispa smör och socker.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Blanda vetemjöl,bakpulver och vanillinsocker i en bunke.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Blanda rabarberna med sockret och vänd ner dem i smeten.
- Fördela smeten i 20 normalstora muffinsformar, ev. i ett muffinsbleck.
- Grädda muffinsarna i 200 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Sonen, 6 år: Älskar kakor i vanliga fall men gjorde rejäla grimaser att ha tagit en tugga av dessa lite syrliga muffins. “Inte god!” sade han besviket.
Dottern, 8 år: Hon tyckte väldigt mycket om sin muffin och ville ha fler.
Pappan: Väldigt glad för rabarber och kakor i allmänhet och blev därför inte helt oväntat väldigt förtjust i dessa, som tog slut väldigt snabbt.
Mamman: “Sött, syrligt, fluffigt och gott. Inte alls så geggigt som jag befarade att det skulle bli. Mums!”
Kommentar: Detta recept hittade jag hos Matlyckan och det blev väldigt lyckat. Jag blandade dock av misstag i sockret hos rabarberna redan när jag vispade ihop smeten vilket gjorde att de saftade sig en aning. Jag valde att inte hälla i denna vätska i smeten och resultatet blev väldigt bra. Ska baka en omgång till i dag, de första försvann ju väldigt snabbt, och se om det blir någon skillnad om man blandar i sockret mot slutet.
Uppdaterad 09-05-21: Nu har jag testat receptet igen och nu blandade jag rabarberna och sockret precis innan det blandades i smeten, så att det inte hann vätska sig. Resultatet blev kanske lite geggigare men inte så att det störde. Mycket goda muffins även denna gång.
(Andra bloggar om: recept, muffins, familj, barn, baka, rabarber)
Hej,
kul att du gillade receptet :). Du måste prova rabarberpaj med havregryn (hoppas det funkar att länka). En given favorit i vår familj.
Magnus,
Tack för tipset, det kommer att testas. Här hemma finns det massor med rabarber men inte lika många idéer om vad man kan gör med dem. 🙂
Rabarbermuffins det måste jag pröva. Ha rju mycket rabarber i frusen och nu kommer det nya hos svärmor..
Skall även tipsa henne om det..
Hejsan.
Såg ditt recpet och tänkte prova det på en liten stund. Senare kan du läsa vad jag tyckte om hur det blev, samt att jag kommer att länka hit. : )