2009-08-26 (onsdag)
Enkel och god lunch på under 20 minuter (om man har mosrester hemma).
lite | Fisk & Skaldjursmix, 400 g, Findus |
lite | rester utav broccolimos |
1 st | morot |
lite | citronsaft (från citron eller flaska) |
- Koka upp lite lättsaltat vatten, så pass mycket att det täcker de fiskar/skaldjur som ska tillagas.
- Låt de frusna fisk- och räkbitarna sjuda i 6-8 minuter. Häll av vattnet.
- Klicka ut broccolimoset på en tallrik och värm det i microvågsugnen.
- Skala och råriv moroten.
- Placera fisken/skaldjuren ovanpå moset, pressa lite citronsaft över och servera det tillsammans med rårivna morötter.
Mamman: “Denna lunch var lätt att tillaga och mycket god men den behöver verkligen citronsaften för att lyfta fram smaken hos fiskarna/räkorna.”
Kommentar: Trots att jag haft lite otur med pangasius vid tillfällen då den smakat lite unket så vågade jag mig på att testa denna frusna mix som innehåller lax, hajmal/pangasius och glansräkor. Som tur var så smakade allt väldigt gott. Tror att resterna kommer att hamna i någon form av soppa eller gryta. Några förslag?
Detta var första gången jag testar denna mix och tillagade lite väl mycket för en enda person. Tur att det var gott i alla fall, så det inte gick till spillo. 😀
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, fisk, Findus, pangasius)
broccolimos är så smarrigt, ha fina kvällen.
Jag gillar oxå den mixen, det är helt okej bitar i den.
Moset låter gott.
🙂