2010-01-21 (torsdag)


Rester av potatismos blir supergod i ugnen och blir klar samtidigt som laxen.
1-2 st | laxfiléer, portionsbitar |
potatismos (t.ex. överblivna rester från gårdagen) | |
1 st | äggula |
lite | salt (till moset) |
lite | svartpeppar, malen (till moset) |
lite | citronpeppar (till laxen) |
lite | salt (till laxen) |
1 st | morot |
1 st | äpple, helst syrligt |
- Tina laxfiléerna om de är djupfrysta.
- Tvätta, skala, råriv och blanda ihop moroten och äpplet. Låt vila i en skål med plastfolie över.
- Blanda potatismoset med äggulan och smaksätt med salt och peppar.
- Lägg laxfiéerna i en ugnsform. Strö på salt och citronpeppar.
- Spritsa moset i formen runt fiskarna.
- Sätt in formen mitt i ugnen i 225 grader tills moset fått färg och laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
- Servera laxen tillsammans med potatismoset och den rårivna blandningen.
Mamman: “Mycket god lunch. Kanske kan man ha en sås till också men jag tyckte att det räckte med råkostblandningen, som blev riktigt saftig och god efter att ha dragit sig en stund.”
Kommentar: Överbliven potatismos är inte så skojigt att värma dagen efter men på det här sättet så blir det inte bara ätbart utan t.o.m. väldigt gott.
Så fint det ser ut, säkert jättegott! Härlig fruktsallad också, blev sugen på det nu.
Karin, Mmmm…. det var inte dumt alls. 🙂
Smarrigt! Förberedde tidigare på dagen o så rätt in i ugnen när familjen kom hem. Blandade 1pkt Philadelphiaost med lite citron o la över laxen. Salladen var en succé.
@Maj, Hur saftig salladen än är så hade det, som sagt, inte varit helt fel med en sås. Nästa gång kommer jag att testa ditt Philadelphia-förslag, som låter hur gott som helst. Tack så mycket.