2010-09-16 (torsdag)


God och matig mellanmåls- eller lunchsmörgås.
1 skiva | gott bröd |
lite | Bregott |
1 bit | salladsblad |
1 bit | rökt makrill |
1 st | ägg, hårdkokt |
2-3 st | sugar snaps |
lite | naturell yoghurt (eller liknande) |
lite | salt |
- Skölj och torka salladen och sugar snapsen.
- Skär loss ändrarna och de hårda strängarna från snapsen innan de delas i mindre bitar.
- Dra loss skinnet från makrillen och dela köttet i mindre bitar.
- Skala ägget och dela det i småbitar. Blanda ägghacket med så pass mycket yoghurt eller liknande att det håller ihop. Smaksätt med salt och blanda i sugarsnapshacket.
- Bred smörgåsen med lite Bregott och lägg på ett salladsblad.
- Klicka ut äggröran på salladsbladet och toppa med makrillbitarna.
Mamman: “Mycket gott! Den friska smaken från sugar snapsen passade förvånansvärt bra ihop med äggen och makrillen. Yoghurten gav som tur var ingen smak utan fungerade endast som bindemedel.”
Kommentar: Barnen tackade vänligt men bestämt nej tack till att smaka smörgåsen. Synd, för den var verkligen god. Kanske nästa gång.
(Andra bloggar om: mat, recept, smörgås, macka, makrill, lunch)
Åh, rökt makrill är så gott.