2010-12-27 (måndag)
Enkel lunch av rester från julskinka.
några skivor | julskinka, halvtjocka |
1 st | ägg |
½-1 msk | stark senap |
ströbröd | |
smör (att steka i) | |
Tillbehör: | pommes frites |
isbergssallad, strimlad | |
smörgåsgurka |
- Tillaga pommesen i ugn, vänd några gånger under tiden och salta när de är klara.
- Vispa under tiden upp ett ägg och blanda ner senapen.
- Doppa skinkbitarna i äggblandningen och rulla dem i ströbrödet. Låt vila ett tag.
- Stek de panerade skinkbitarna i lite smör på ett stekjärn tills de fått fin färg.
- Servera skinkan med pommes, isbergssallad och smörgåsgurka.
Pappan: Är trött på julmat och valde därför hamburgare med bröd till sina pommes. Nöjd med sitt val.
Mamman: “Inte dumt alls! Kunde haft ännu mer senap i paneringen. Enkelt, gott och krispigt.”
Kommentar: Vill man inte göra schnitzel av sin överblivna julskinka så finns det många andra sätt att rädda den på. Här är en del recept som vi testat: Skink-smörgås med rödbetssallad, Pasta-sallad, Pytt-i-panna och Potatisgratäng med julskinka.
(Andra bloggar om: recept, jul, mat, julskinka, schnitzel, lunch, skinkrester)