2011-08-21 (söndag)
En gammal klassiker som dyker upp minst en gång per grillsäsong.
1 st | flintastek, omarinerad |
salt | |
paprikapulver | |
rapsolja | |
Tillbehör: | |
potatis (till 4 pers.) | |
kall grillsås (se recept) | |
ev. kaffegrädde | |
blandad sallad (här: gurka, minitomater och sugar snaps) |
- Snitta svålen och klappa in flintasteken med lite olja, salt och rikligt med paprikapulver. Låt ligga i rumstemperatur minst en halvtimme innan det är dags att grilla.
- Skala och koka potatisen.
- Grilla flintasteken tills köttet är klart rakt igenom. Tiden varierar beroende på storlek men total grilltid kan vara ca 20-30 minuter. Vänd flera gånger.
- Förbered de övriga tillbehören.
- När flintasteken är färdiggrillad skärs den upp i tunna skivor.
- Servera köttet tillsammans med kokt potatis, grillsås, ev. kaffegrädde samt en blandad sallad.
Sonen, 9 år: “Mums!” Både köttet och såsen fanns tydligen med på hans lista över favoritmat.
Dottern, 10 år: Även dottern äter glatt av allt som serverades.
Pappan: Eftersom han inte tycker om grillsåsen så tog han kaffegrädde i stället. Det grillade köttet tyckte han däremot väldigt bra om och var nöjd med sin middag.
Mamman: “Flintastek är inte mitt favorit-gillkött men det smakar ju betydligt bättre än det ser ut. Tillsammans med tillbehören så blir det en väl godkänd måltid.”
Kommentar: Grillsäsongen går så smått mot sitt slut och har man “glömt” den obligatoriska flintasteken så är det hög tid för den nu. 😀
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, flintastek)
Smarrigt värre.