2012-12-10 (måndag)
Test av City Gross egna pepparkaksdeg.
1 st | Pepparkaksdeg, 0,5 kg, City Gross Bageriet |
(Ingredienser: Vetemjöl, socker, smör, vatten, sirap, bakpulver (natriumbikarbonat), ingefära, kanel, nejlikor, pomerans. Produkten innehåller: gluten, mjölk) |
- Arbeta degen smidig, ev. med lite vetemjöl. Kavla ut en del av degen på lätt mjölat bakbord.
- Flytta över degen på bakplåtspapperförsedd plåt och kavla degen tunt.
- Ta ut kakor med hjälp av pepparkaksformar. Ha ungefär lika stora kakor på varje plåt. Dra bort överbliven deg. Upprepa tills plåten är fylld.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen (175-200 grader) i några minuter, tills de blivit gyllenbruna.
- Låt pepparkakorna svalna på plåten och förvara sedan i plåt- eller plastburkar med lock.
Sonen, 10 år: “Roliga att baka och goda att äta.”
Dottern, 12 år: “Jag tycker inte om pepparkakor, men degen var god.”
Pappan: “Om jag måste äta pepparkakor så ska de vara tunna och utan för mycket krydda – och det var de.”
Mamman: “Degen var lättarbetad men smakmässigt så föredrar jag betydligt mer kryddiga pepparkakor.”
Kommentar: Om man tycker om milda pepparkakor eller enbart bakar för nöjets skull så är detta en mycket bra pepparkaksdeg. Arbetar man ut den med lite mjöl så klibbar den inte alls utan det går enkelt att baka ut riktigt tunna och fina pepparkakor.
(Andra bloggar om: produkttest, pepparkaksdeg, julbak, familj, City Gross)