2014-06-23 (måndag)
En klassisk midsommartallrik samt den obligatoriska efterrätten med jordgubbar och lättrörd vaniljglass.
Huvudrätt: | |||
dillkokt färskpotatis | (stekt/grillat kött) | ||
matjessill | (hemlagade köttbullar) | ||
gräddfil | (kaffegrädde) | ||
gräslök | (karelska piroger + äggsmör) | ||
sillröra (gubbröra) | (löksill) | ||
hårdkokta ägg | |||
knäckebröd | |||
Dessert: | |||
jordgubbar | (vispgrädde) | ||
vaniljglass | (strösocker) |
- Koka nypotatis och ägg samt rör ihop sillröran enligt valfritt recept.
- Stek eventuellt köttbullar och/eller annat kött och piroger till eventuella sillvägrare
- Ställ fram alla smårätterna på bordet och låt var och en plocka ihop sin egen midsommartallrik.
Sonen, 11 år: Sonen tog lite skinkbiff och nypotatis med grädde och gräslök men det var nog mest för syns skull. Bäst tyckte han om pirogerna och äggsmöret.
Dottern, 13 år: Dottern åt nöjt av nypotatisen, grädden, gräslöken, pirogerna, äggsmöret och löksillen.
Pappan: Pappan gick efter mottot “less is more” och var belåten över sitt val av potatis, grädde, gräslök och hemlagade köttbullar.
Mamman: “Det är tur att jag är så förtjust i matjessill, sillröra, knäckebröd och kokt ägg, för jag var den enda som åt av detta vilket ledde till att det blev midsommarmat för mig flera dagar i rad. 🙂 ”
Kommentar: Piroger är inget vi brukar ha till midsommar men med tanke på att de var populärare än det mesta andra så lär de nog bli ett återkommande inslag i vårt midsommarfirande i fortsättningen. 😀
(Andra bloggar om: recept, middag, familj, midsommar, midsommarmat)
@Niclas, Som synes av texten så var det inte det som syns på fotot som var barnens mat. De gillar inte matjessill utan fick annan mat och var väldigt nöjda med det. 🙂